Winter ILD school

Aanmelden

Reistips

Wilt u liever dat de reis voor u geregeld wordt, neem dan contact op met Margreet of Dominique (info@morganiseren.nl) en vraag naar de mogelijkheden.


Met de auto

Davos is makkelijk te bereiken met de auto. Houdt u wel rekening met sneeuw. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn een vereiste. De reis gaat hoofdzakelijk over de snelweg maar vanaf Landquart is er geen snelweg meer en klimt u gestaag richting Davos.

In kilometers is Davos Platz vanuit Utrecht ongeveer 910 kilometer en staat er qua reistijd ongeveer 8.40 voor. Zie verder bijvoorbeeld: www.routenet.nl

 

Met de trein

U kunt reizen met de dagtrein vanuit Nederland naar Davos Platz. 

Een optie zou kunnen zijn: 

- Vertrek 8.08 uur: Amsterdam CS * - Basel SBB - Zurich - Landqart - Klosters - Davos Platz
                              Aankomst in Davos is 18.29 uur.
                              * U kunt ook opstappen op Utrecht CS en Arnhem CS.

Meer informatie over de actuele reistijden en de kosten kunt u vinden op de website van "NS International". 
Boeken via "de treinwinkel.nl" is ook een goede optie.

 

Met het vliegtuig

Zowel KLM als Swiss bieden regelmatige lijnvluchten aan naar Zürich. Bedenk wel, dat u er met de vlucht alleen nog niet bent. Van Zürich naar Davos reist u per trein. Hier moet u zeker nog 2.45 uur aan reistijd voor uittrekken. 

Voor het vervolg van de reis neemt u vanaf het vliegveld de trein naar Haubtbahnhof, van daar naar Landquart en vanaf Landquart reist u met de Rätische Bahn (smalspoortrein) naar Davos Platz. Kijkt u voor de juiste treintijden op www.sbb.ch

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd mailen naar info@morganiseren.nl.